Темјаниката за ова вино доаѓа од насади во селото Долни Дисан, кое е надалеку познато како место од каде доаѓаат висококвалитетни вински грозја. Интензивно и свежо, со ароми на босилок и бозел и проткаено со ноти на зелен лимон. Р’скаво и подеднакво освежувачко на непце каде имаме сочно коскесто овошје, лимон, блажина на багремов цвет и треперлива киселина.

Берба 2021