Шардонето за ова вино доаѓа од насади кои се наоѓаат во велешкото виногорје, микролокалитет викан Камењата. Раскошно вино со полно тело, кое е ферментирано во дабови буриња и одлежано 8 месеци на фин талог т.н. sur-lie метода. Интензивно на нос, каде се истакнуваат ароми на путерест ананас, печени јаболка и свежа ванила. Елегантно и путересто на непце каде се преплетуваат вкусови на пудинг од ванила и бисквити со вибрирачка цитрусна киселина. Послевкусот е долг и зачински со ноти на кандиран ѓумбир.

Берба 2021
Ферментирано и зреено 8 месеци во дабови буриња
Лимитирана серија од 800 шишиња