100% Каберне Совињон со рубин црвена боја. Интензивен, чист мирис на цреши, боровинки и шумски плодови. Свилена текструра со заокружени меки танини и послевкус кој се памти.

Берба 2017
Се служи на температура од 16°C до 18°C
Најдобар е во комбинација со свинско месо, јагнешко, телешки котлети, дивеч и одзреано сирење.