100% Вранец со темно-црвена рубин боја. Интензивен, чист мирис на боровинки и модра слива. Свилена текструра со заокружени меки танини и послевкус кој се памти.

Берба 2017
Се служи на температура од 16°C до 18°C
Најдобар е во комбинација со свинско месо, телешко месо и дивеч.