Шардонето за ова вино доаѓа од насади кои се наоѓаат во велешкото виногорје, микролокалитет викан Камењата. Суво вино кое се одликува со кристална светло-жолта боја. Допадливо на нос со нагласени ароми на свеж ананас, банана и ноти на изрендана кора од жолт лимон. На вкус изобилие на сочно тропско овошје, зрела праска, проследени со вибрирачка киселина и зачински завршеток.

Берба 2021