Ризлингот за ова вино доаѓа од насади кои се наоѓаат во велешкото виногорје, микролокалитет викан Камењата. Суво вино кое се одликува со кристална жолто-зелена боја и интензивен освежителен мирис на зелено јаболко, цитруси и пролетни цветови.

Берба 2021
Се служи на температура од 10°C до 12°C
Најдобар е во комбинација со лесно бело месо, риба и морски плодови.