Our Adress:
Str. 1519, No. 7, Skopje, Macedonia
Tel. + 389 (0)70 262829, (0)70 242419
E-mail: info@kartal.com.mk

100% Вранец со темно-црвена рубин боја. Интензивен, чист мирис на боровинки и модра слива. Свилена текструра со заокружени меки танини и послевкус кој се памти.

Физички и хемиски карактеристики

Kоличина на алкохол: 13,5% by vol. – Екстракт: 26,5 g/l – Вкупни киселини: 5,0 g/l – Остаток на шеќер: 1 g/l.

Како да се послужи

Се служи на температура од 16 до 180С. Најдобар е во комбинација со свинско месо, телешко месо и дивеч.

Share