Our Adress:
Str. 1519, No. 7, Skopje, Macedonia
Tel. + 389 (0)70 262829, (0)70 242419
E-mail: info@kartal.com.mk

100% Рајнски Ризлинг со кристална жолто-зелена боја. Интензивен освежителен мирис на зелено јаболко, цитруси и пролетни цветови.

Физички и хемиски карактеристики

Kоличина на алкохол: 12% by vol. – Екстракт: 21,0 g/l – Вкупни киселини: 6,4 g/l – Остаток на шеќер: 1 g/l.

Како да се послужи

Се служи на температура од 10 до 120С. Најдобар е во комбинација со лесно бело месо, пилешко месо, риба, морски плодови.

Share