Our Adress:
str.Boris Trajkovski 34/1a , Skopje, Macedonia
Tel. + 389 (0)70 262829, (0)70 242419
E-mail: info@kartal.com.mk
Merlot

100% Мерло со рубин црвена боја и светли подтонови. Интензивен, чист мирис на цреши, слатко од малини и млечно чоколадо. Свилена текструра со заокружени меки танини и послевкус кој се памти.

Физички и хемиски карактеристики

Kоличина на алкохол: 13 % by vol. – Екстракт: 24,9 g/l – Вкупни киселини: 3,7 g/l – Остаток на шеќер: 1 g/l.

Како да се послужи

Се служи на температура од 16 до 180С. Најдобар е во комбинација со јагнешко, телешки котлети, дивеч и одзреано сирење.

Share