ул.Борис Трајковски 34/1a , Скопје, Македонија
Teлефон + 389 (0)70 262829, (0)70 242419
riesling

100% Рајнски Ризлинг со кристална жолто-зелена боја. Интензивен освежителен мирис на зелено јаболко, цитруси и пролетни цветови.

Физички и хемиски карактеристики

Kоличина на алкохол: 12% by vol. – Екстракт: 21,0 g/l – Вкупни киселини: 6,4 g/l – Остаток на шеќер: 1 g/l.

Како да се послужи

Се служи на температура од 10 до 120С. Најдобар е во комбинација со лесно бело месо, пилешко месо, риба, морски плодови.

Share