ул.Борис Трајковски 34/1a , Скопје, Македонија
Teлефон + 389 (0)70 262829, (0)70 242419
merlot

100% Мерло со рубин црвена боја и светли подтонови. Интензивен, чист мирис на цреши, слатко од малини и млечно чоколадо. Свилена текструра со заокружени меки танини и послевкус кој се памти.

Физички и хемиски карактеристики

Kоличина на алкохол: 13 % by vol. – Екстракт: 24,9 g/l – Вкупни киселини: 3,7 g/l – Остаток на шеќер: 1 g/l.

Како да се послужи

Се служи на температура од 16 до 180С. Најдобар е во комбинација со јагнешко, телешки котлети, дивеч и одзреано сирење.

Share