ул.Борис Трајковски 34/1a , Скопје, Македонија
Teлефон + 389 (0)70 262829, (0)70 242419
Cabernet Sauvignon

100% Каберне Совињон со рубин црвена боја. Интензивен, чист мирис на цреши, боровинки и шумски плодови. Свилена текструра со заокружени меки танини и послевкус кој се памти.

Физички и хемиски карактеристики

Kоличина на алкохол: 13 % by vol. – Екстракт: 30,7 g/l – Вкупни киселини: 5,4 g/l – Остаток на шеќер: 1 g/l.

Како да се послужи

Се служи на температура од 16 до 180С. Најдобар е во комбинација со свинско месо, јагнешко, телешки котлети, дивеч и одзреано сирење.

Share